10 jan Tofuhríbová fašírka

  • 200g marinované tofu
  • 20g sušených hríbov- vopred na močených
  • 150g šampiónov
  • 200g ovsených vločiek s klíčkami
  • 2 mrkvy
  • cesnak 5 strúčikov
  • cibuľa
  • maha korenie
  • zelené korenie
  • tamari omáčka
  • 2PL tebi droždie
  • červená paprika
  • teplostabilný olej panenský – napr. slnečnicový

 

Na oleji si osmažíme cibuľku a cesnak, pridáme na kúsky nakrájané tofu, šampióny a hríbiky, nastrúhanú mrkvu, podusíme, odstavíme a dochutíme tamari. Ovsené vločky zalejeme vodou, pridáme k hríbovej zmesy. Ak by bola zmes veľmi riedka, pridáme vločky. Dochutíme červenou paprikou, maha korením, tebi, zeleným korením. Tvarujeme fašírky, pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút. Podávame s batátovou, tekvicovou či pšenovou kašou a šalátom.