06 jan Špaldové halušky, tekvicovo zelerová omáčka

  • 2 šálky zeleru na hrubo nastrúhaného
  • 1 – 2 šálky na tenko nakrájanej oranžovej tekvice
  • 1 cibuľa nakrájaná na rezance
  • 2 čl teplostabilného oleja
  • riasa arame
  • pár guľôčok borievky
  • 2 – 3 bobkové listy,
  • štipka soli
  • umeocot podľa chuti
  • 1 – 2 dl vriacej vody
  • tofu tatárska omáčka

Na oleji mierne orestujeme cibuľu, pridáme bobkový list, riasu, borievky, zeler. Po chvíľke osolíme, vmiešame tekvicu, podlejeme vodou a dusíme zakryté asi 15 – 20 minút. Pred vypnutím ju zjemníme tofu tatárskou omáčkou, po vypnutí dochutíme umeoctom. Podávame z haluškami.

Špaldové halušky

  • 200g špaldovej múky celozrnnej hrubej
  • himalájska soľ
  • 190 ml vody

 

Vymiešame cesto a pomocou haluškovača vyvaríme halušky. 

Podávame s opečeným tempehom, seitanom či tofu. 

Inšpirácia na www.lubka.info