06 jan Indická šošovica so zeleninou, čapati

  • 1 šálka šošovice
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • maha korenie
  • himalájska soľ
  • kajenské korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • riasa hijiki
  • teplostabilný olej

 

Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a šošovicu, chvíľku pražíme a pridáme ostatné koreniny a zeleninu nakrájanú na menšie kocky. Podlejme vriacou vodou, pridáme riasu a opäť dusíme asi hodinku. 

Podávame s čapati.

Čapati

  • 2 šálky celozrnnej múky hladkej špaldovej
  • 3/4 šálky teplej vody
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ

Vypracujeme cesto, rozdelíme si ho na 6 častí. Z každej vyvaľkáme tenkú placku, ktorú prudko opečieme z oboch strán na sucho na kvalitnej panvici.