06 jan Fašírka z ovsených vločiek a zeleniny

  • 400 g jemných ovsených vločiek s klíčkami
  • 2 – 3 na hrubo nastrúhané mrkvy
  • 2 – 3 mladé cibuľky aj s vňaťou
  • 200g údeného či marinovaného tofu
  • 1 pl panenského oleja
  • 1 pl majoránu + čerstvá petržlenová vňať
  • 1 pl Shoyu omáčky
  • 2 – 3 pl sušeného lahôdkového droždia
  • kúsok rozdrvenej morskej riasy Wakame (alebo Arame)
  • voda podľa potreby ( ½ až ¾ litra)

 

 Na oleji do chrumkava opražíme tofu, pokvapkáme sójovou omáčkou. Vločky zalejeme vodou, pridáme všetky ostatné suroviny a premiešame. Vytvoríme hmotu hustú tak, aby ešte išla miešať varechou. Necháme chvíľu postáť. Vylejeme ju na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymazaný olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 až 35 minút.Pre chrumkavejšiu verziu vrch posypeme semiačkami (tekvicové, sezamové…), môžeme poliať tofunézou. 

Podávame s tekvicovou či pšenovou kašou a čerstvou zeleninou.

Inšpirácia na www.lubka.info