08 jan Cícer s brokolicou a karfiolom

  • 1 šálka cícera – vopred uvarený
  • 200g brokolice
  • 150g karfiolu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • riasa arame
  • pórik
  • 2-3 PL hrašky na zahustenie
  • himalájska soľ
  • maha korenie
  • koriander
  • umeocot
  • teplostabilný olej

 

Na oleji si opražíme pórik, pridáme cesnak, brokolicu a karfiol, zasypeme koreninami a soľou, chvíľku pražíme. Pridáme cícer aj s vývarom, ak by bolo vývaru málo, dolejeme ešte vriacu vodu a riasu. Hrašku si rozmiešame v troške vody a pridáme k omáčke, varíme asi 15-20 minút do zmäknutia zeleniny. Môžeme dochutiť tahini pastou. Podávame s cestovinami a šalátikom podľa chuti.